Obstetrică și Ginecologie - Cabinet ginecologic - Dr. Ioan Boleac

Sarcină & Naștere

Îți dorești o sarcină sănătoasă și o naștere ușoară?
Cu ajutorul unei asistențe medicale specializate, totul va fi sub control.

Susținere și asistență de la începutul sarcinii, pe parcursul ei, la naștere și în perioada postnatală.

Consultații obstetrică

O consultație obstetricală este făcută în acel moment în care sarcina este dorită sau deja în stare incipientă și presupune examinarea organelor genitale externe pentru ca apoi să poată fi realizată examinarea ce pune diagnosticul sarcinii. Se utilizează ecografia transvaginală.

Această consultație obstetricală va cuprinde:
 -  Inspecția zonei genitale în poziție ginecologică;
 -  Examenul cu valve
 -  Tuseul vaginal propriu-zis.

Este recomandat ca acest tip de consultație să fie făcută periodic, astfel încât să puteți preveni orice risc. Veți primi pe întreaga perioadă a sarcinii suport și sfaturi utile.

Naștere vaginală
Naștere prin operație cezariană

MAI MULTE SERVICII
Consiliere și investigații inainte de concepție

În momentul în care vă hotărâți să faceți un copil, este recomandat să faceți câteva vizite la medic, pentru a vă asigura că totul merge cum ați dori dumneavoastră. Primele verificări sunt pentru a detecta dacă suferiți de boli cu transmitere sexuală, de infecții sau daca există probleme cum ar fi anemiile, tensiune prea scăzută, dereglări glicemice.
Rolul ginecologului este de a analiza fiecare parte a sistemului reproducător pentru a avea siguranța că ambii parteneri sunt pregătiți din punct de vedere medical pentru a concepe un copil. Pentru orice problemă sau îndoială, prezentați-vă la medic!

Plan de naștere

Puteți să adresați întrebări pentru a afla cât mai multe informații referitoare la modul de naștere, pentru a fi pregătite pentru acest moment.

Consiliere postnatală

După naștere, mai ales dacă esti o mămică tânără, este normal să ai nevoie de niște răspunsuri la întrebările despre cum să îți îngrijești bebelușul, cum să abordezi situațiile dificile pe care le vei întâlni pe parcursul drumului tău ca proaspătă mămică.

Ecografie confirmare sarcină

Diagnosticul de sarcină se poate confirma doar în situația în care, după ce un test de sarcină iese pozitiv, se va efectua un consult ginecologic care va avea ca rezultat răspunsul pozitiv sau negativ.

Consiliere nutriție și stil de viață

Pe perioada în care sunteți însărcinată, alimentația are un rol extrem de important. Sănătatea ta și a bebelușului trebuie prețuite cât mai mult cu putință, iar o nutriție corespunzătoare și un stil de viață activ vă poate aduce doar beneficii.

Ecografie obstetricală, biometrie fetală și doppler

Prin ecografie se vor utiliza unde sonore înalte ca frecvență, pentru a arăta viitorilor părinți imagini cu bebelușul.
Ecografia obstetricală poate folosi mai multe moduri ecografice:
  - Convențional - imagini în timp real cu scopul de a studia organele interne.
  - Doppler color și spectral;
  - Power Doppler - studiază vasele de sânge și cele ale inimii;


Prin biometrie fetală se vor aprecia parametrii ai produsului de concepție.Se recomandă ca în urmărirea unei sarcini să se efectueze 4 examene ecografice de acest tip.
  - 6-8 săptămâni ( confirmarea sarcinii, excluderea unei sarcini ectopice, data probabilă a nașterii. )
  - 12-14 săptămâni ( se realizează un screening pentru a depista sindromul Down si alte anomalii cromozomiale.)
  - 18-22 săptămâni ( morfologie fetală, stabilirea sexului fătului.)
  - 34-36 săptămâni (se vor evolua dimensiunile și greutatea bebelușului)

Control postnatal

Acest control are o importanță deosebită pentru evaluarea stării tale de sănătate după naștere, mai ales că ai trecut printr-o perioadă grea și ai suferit multe transformări fizice și mentale. Este foarte important să mergi la control pentru că sigur te vei simți mai liniștită și vei putea afla și cum decurge recuperarea ta.