Reabilitarea Postpartum - Tratament Laser CO2 Femilift - Dr. Ioan Boleac
Reabilitarea Postpartum – Tratament Laser CO2 Femilift
Sindromul Genitourinar de Menopauză – Tratament Laser CO2 fracționat Femilift
mai 14, 2020
Estetica Ginecologică Fără Bisturiu
iunie 18, 2020

Reabilitarea postpartum – Cum poți trata problemele apărute după nașterea pe cale vaginală? 

Realitatea este că nașterea pe cale vaginală predispune la prolaps al uterului și incontinență urinară și anală. Rupturile perineale și suprasolicitarea perineului în timpul expulziei pot duce la relaxarea pereților vaginali. Rupturile perineale pot fi de grad I până la grad IV. Cu cât gradul traumatismului perineal este mai mare, cu atât riscul de comorbidități și relaxare vaginală este mai mare. Oricât de bine și corect ar fi condus travaliul (și expulzia), un anumit grad de afectare a planșeului pelvin este inevitabil.

Laxitatea pereților vaginali după sarcină, naștere pe cale naturală, epiziotomie sau alte cauze, duce la scăderea satisfacției sexuale. După nașterea vaginală, pacienta poate prezenta incontinență urinară de efort ușoară sau moderată.

Reabilitarea postpartum

Cum acționează Tratamentul cu Laser CO2 Femilift ?

Laserul CO2 fracționat Femilift tratează eficient laxitatea vaginală la paciente fără cistocel sau rectocel sever. Sistemul Femilift livrează unda laser printr-un element optic care împarte fasciculul în 81 de pixeli microscopici. Acest pattern pixelat nu provoacă o ablație agresivă și duce la o vindecare mai rapidă a țesuturilor. Fibrele de colagen și de elastină existente se contractă. Efectul termic profund are ca rezultat formarea de noi fibre de colagen. Se formează noi vase de sânge, cu îmbunătățirea microvascularizației, care duce la îmbunătățirea oxigenării tisulare, a lubrifierii și a sensibilității vaginale. Se normalizează pH-ul și se îmbunătățește răspunsul imun local. Creșterea în grosime a epiteliului vaginal împreună cu creșterea lubrifierii și a sensibilității vaginale au ca efect o creștere a satisfacției sexuale a ambilor parteneri.

Înainte de începerea tratamentului, are loc un consult ginecologic al pacientei, pentru a exclude sângerarea vaginală, infecția vaginală sau anomalii ale colului; pacienta trebuie să aibă un examen Papanicolau cu rezultat negativ efectuat în ultimele 3 luni. Tratamentul se efectuează cu o sondă laser cilindrică, sonda Femilift, care este introdusă în vagin și este rotită la 360 de grade, pentru a acoperi întregul perete vaginal. Ședințele se efectuează astfel:

  • 3 ședințe de tratament, la un interval de 4-6 săptămâni;
  • 1 ședință după 6 luni.

Fiecare ședință durează în jur de 10 minute, timp în care se efectuează 3 treceri ale sondei de-a lungul peretelui vaginal.

Reabilitarea postpartum cu Laser CO2 Femilift – Rezultate

 În cadrul studiilor efectuate, toate pacientele au raportat îmbunătățirea calității vieții sexuale. De asemenea, s-a înregistrat ameliorarea semnificativă a simptomelor de incontinență urinară de efort. Rata reacțiilor adverse este extrem de scăzută. Procedura este practic nedureroasă (se efectuează fără anestezie), rapidă, sigură și nu necesită întreruperea activităților zilnice. Pacienta poate simți un ușor disconfort 2-3 zile după procedură și trebuie să evite contactul sexual timp de 5 zile.